Avtalen med WFJ uppsagda - skarpt läge. (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Micke Carlsson, Monday, February 18, 2008, 08:33 (5703 dagar sedan) @ Christer Andersson

Östergötland verkar inte vara så bördig järnvägsmark. Vore inte en inhysning i Västervikstrakten en bättre lösning än Valla? Ö-götakopplingen känns inte alls fel i norra småland. En sexiffrig kulturbidragssökning för en flytt till fast mark är väl inte orimlig?

Man välte ett tåg.
Man har inte kommit på fötter sedan dess.
Centralt läge, skrotgård enligt vissa.

Nej, hur gärna man/jag/vi än vill att banan ska vara kvar så finns nog inga underverk disponibla som omfattar en räddning till för WFJ.

Lägg allt krut på att göra en bra deal med TJF-folket, riva så mycket som möjligt av värde (banan ska ju säkert som bara den bort, erbjud kommunen att riva banan eller delar av, mot betalning, som får finansiera flytt/nyetablering) och öppna upp antingen en trafikförening hos en privat infraförvaltare eller någon annan passande övergångslösning. Skulle säkert vara "nytt" nog för att kunna slamma upp några nya aktiva från någon mörk hörna.

Hjärteknipande men f-rb-nn-t rationellt och med en god(?) chans att lyckas. Bättre än att en rätt väl sammanhållen Ö-götasamling sprids för vinden och samtidigt en mjuklandning ur ett kritiskt läge.


Hela tråden: