Forserum 17 maj 1974. (Järnväg allmänt)

av Thomas K Ohlsson @, onsdag, mars 03, 2021, 11:25 (238 dagar sedan) @ Niklas Bygdestam

Och tiden gick och 2019-11-06 var huset rivet enligt Postvagnen.
Men på eniro och hitta verkar det vara kvar.

I slutet var det nog ingen byggnad som skulle kunna ses som värd att spara. Det verkar ha varit riktigt sunkigt i slutet.

Troligen är den redan från början byggd som en barack, eller med barackmoduler. Sedan har de byggt på ett riktigt tak över baracken för att det ska se trevligare ut. Sedan har de höjt trivseln ytterligare med att bygga en riktig entré till väntsalen med mer genuina dörrar och en stationsklocka. Och så hade de satt upp rätt trevliga lampor här och var på fasaden.

Men alla sådana små trivseldetaljer var helt klart borta sedan flera år i slutet. Borta var entrén till väntsalen, stationsklockan var borta och de trivsamma lamporna var ersatta med betydligt tråkigare mer industriella armaturer osv. Så all trivsel var borta.

Byggnader byggda som barackmoduler på detta sätt blir fort sunkiga om de inte underhålls.

Så dessvärre var det nog inget att sörja i slutet.

Stationen är i alla fall i livet idag. Den är tack och lov inte nedlagd.

Det är möjligt att stationshuset är byggt med volymmoduler - det är väl det som skribenten avser med "barackmoduler" - interiörbilderna ger dock vid handen att det är mindre troligt.
Att stationshuset medvetet byggts för att ha en kort livslängd är dock inte särskilt troligt, det hade säkert kunnat stå där många år än om behov funnits.

Thomas K Ohlsson
byggnadsingenjör och arkitekt


Hela tråden:

 

powered by my little forum