Ny hemsida - Våra fordon i TJF (Järnvägs- och Museiföreningar)

av David Sohlberg, Saturday, March 20, 2021, 19:09 (1123 dagar sedan) @ Fredrik Lundström

Sedan en tid tillbaka har flera medlemmar i Tjustbygdens Järnvägsförening arbetat med att sammanställa allt material som finns kring föreningens fordon. En grundlista som tidigare tagits fram har kompletterats och gåtts igenom av flera medlemmar och därefter har undertecknad knackat in allt i hemsideverktyget. Arbetet har inneburit att plöja igenom gamla nummer av vår föreningstidning "Västervikingen" och annan tillgänglig litteratur.

Totalt presenteras 88 stycken fordon i kategorierna godsvagnar, lokomotorer, normalspåriga fordon, personvagnar, rälsbussar, rälsbussläp, tjänstefordon, arbetsredskap, bangårdsvagnar och överföringsvagnar.

För varje fordon presenteras fakta, littera, ägare och andra intressanta uppgifter om fordonet och därefter kommer en text som berättar om fordonets historia. I några fall är det upp till en halv A4 i text, i andra fall kortare.

Texterna ska i några fall kompletteras och en del fordon saknar i nuläget någon bild, något vi ska åtgärda under de kommande månaderna. Vi tyckte dock att materialet var i såpass presentabelt skick att vi ville dela med oss av det till forumet.

Presentationen av materialet finns det troligen en del att arbeta med, å ingen av oss är någon särskilt bra hemsideknackare, men det får ni helt enkelt leva med.

Fordonshemsidorna når du här: Våra fordon

Vill du veta mer om TJFs historia och hur föreningen startade, då kan du läsa här: Föreningens historia

Mvh

//Fredrik

Lite inspiration till kommande stordåd inom en annan förenings webbplats.

Har ni någon bra och aktuell fordonslista också?

En rättelse dock. Motortrallans littera är MTR53p och inget annat.


Hela tråden: