Björn Alnebos Roslagsbanebilder – del 10 - vagnar på spår 9? (Bana)

av Leif B, Sunday, March 21, 2021, 15:51 (1126 dagar sedan) @ Ulf Pålsson

[image]
Djursholms Ösby stn ca 1966.

[image]
Uppställda passvagnar vid Djursholms Ösby ca 1966.

[image]
Två okända X7p vid infarten till Djursholms Ösby ca 1966.

Sidospåret spår 9 brukade på senare år användas för uppställning av avställda vagnar av olika slag. Men dessa passvagnar på spår 9 är ju knappast avställda, så vad gör de där? Kan det vara någon tillfällig spårbrist vid Stockholm Ö som har gjort att man måste utnyttja spår 9 i Dj Ösby för uppställning?

Kan det inte varit "permanent" spårbrist på Östra under de här åren? Jag har själv funderat över hur man fick plats med alla motor- och passvagnar på Östra efter att man lagt ner hallen i Dj Ösby? Dessutom koncentrerades väl trafiken alltmer på södra delen av nätet och nattuppställning av passvagnar i t ex Norrtälje, Uppsala, Gimo etc försvann alltmer när pendlartrafiken till Stockholm ökade och alla annan trafik minskade.

Man fick ju spårmeter på Östra när normalspåren spikades in 891 men det var väl betydligt senare, sent 70- eller tidigt 80-tal skulle jag gissa. Man ställde vagnar i Lindholmen och Österskärm kanske även Vallentuna och Åkersberga? Men ändå, hur fick allt plats under dessa år?

/funderar
Leif


Hela tråden: