Ny hemsida - Våra fordon i TJF (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Herbert Paalberg, Sunday, March 21, 2021, 17:26 (1130 dagar sedan) @ Mattias Jansson


Men berättar nog sanningen i den mån man får tillräckligt med bitar om den. Sluta vara så bitter.


Vem är bitter? Jag har alltid fått lära mig att hålla sig till sanningen och det är något som jag kommer att följa livet ut. Om man har gått igenom all information från föreningens (TJF) skrivelser tillbaka i tiden så skulle det väl framkommit eller har man bara gått på hörsägen undrar han i Vika. Jag har i allafall varit med i precis 50 år att kämpa för smalspårets bevarande och känner mycket väl till historiens gång men har valt att inte längre vara medlem och sitter hellre med en kopp kaffe vid sidan om banan och minnas barndomens smalresor även de som förekom innan förstatligandet av NVHJ, men det glesnar numera i leden. Tar gärna en påtår och tack för kaffet!


Den fetade delen är återigen ett exempel på en rätt trist attityd, för det hela förutsätter ju att någon har tid och möjlighet att göra "allt" vilket nästan aldrig är fallet. Och här har man ju faktiskt ansträngt sig för att göra en rätt bra dokumentation, men likafullt så kommer du med anklagelser om att man far med osanning, vilket i regel har innebörden att något sådant gjorts avsiktligt, dvs du anklagar folk för att ljuga. Det är rätt osnyggt faktiskt.

Var har jag sagt att någon ljuger, jag talar bara om sanningen om inköpet av Ybo5p 900 som finns dokumenterat om man intresserar sig för att syna papperen. Men här skall man tydligen knipa igen matluckan och knyta ihop näven i byxfickan, men där har du fel, när jag ser saker som ej stämmer med verkligheten får du finna dig i att jag opponerar mig. Vi lever i ett fritt land och jag har varit med länge nog i branschen och kan föreningens historia innantill då jag även tidigare varit med i styrelsen vid uppstarten av föreningen och vem är du att sitta som en domare i detta ärende?


Hela tråden: