Ångpanna bortskänkes (Järnvägsmuseet informerar)

av HP @, måndag, april 12, 2021, 15:53 (439 dagar sedan)

[image]

Hej!
JVM äger fyra reservångpannor, och vi lät förra året VEÅ från Sävsjö besiktiga dem. Förutom tuberna, så var alla pannorna i gott skick, men vi har en för mycket. Papper från VEÅ finns.

Pannan har legat i E 1042, och heter 2564, byggd av Motala Verkstad 1959. Den saknar skorsten och armatur, men är i grunden i gott skick. Den är isolerad med asbest och ligger f.n. upplagd på en öppen vagn i Gävle. Vi kan dra fram vagnen till plats där den kan lastas om till lastbil. Omlastning ombesörjer och bekostar den som tar över pannan.

Vi skänker pannan mot avhämtning till intresserad förening med E/E2-lok som kan behöva en reservpanna till sitt eget lok.

För att komma ifråga ska man varan MRO- eller JHRF-ansluten föreningen. Anmäl genom att skicka mail till "registrator@smtm.se". Ange "intresseanmälan ångpanna" i rubriken. I anmälan vill vi veta när ni kan hämta den, och varför just ni vill ha ångpannan. Vi vill ha anmälan i mailboxen senast den 17 maj. Efter det kommer vi att avgöra vem som vi anser lämplig att få överta pannan.

Frågor kan ni maila mig om, men anmälan ska gå adressen ovan.

Med vänlig hälsning Henrik R, JVM


Hela tråden:

 

powered by my little forum