Spåkulan del 2 - 1435-föreningarna och hoten (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Stinsen_Edwin @, Vänersborg, onsdag, april 28, 2021, 18:41 (18 dagar sedan) @ HP

Ja du Henrik, den svarta bilden är nu/snart verkligheten..

Jag har under det senare börjat dra mig åt 891 från 1435 då jag börjat inse den mörka framtiden men även då fordon i regel är mindre och de lika med smidigare renovering och renovering är kul! Men även att fler fordon där är mer unika än en klassisk B8/Co8.. Nog om de..

Det sista jag vill är att vår samling BJ vagnar och lok i Göteborg går i skroten.. Men som du skriver så blir det jobbigare och jobbigare och hålla igång tillståndet! Jag skulle vilja att föreningarna gick ihop och hjälper varandra med tillstånden då många har kunskap men kanske inte ork. Men säg att man då var 10st som hjälps åt med att hålla tillstånden vid liv, sen tror jag för övrigt att vi alla i 1435 skulle behövas träffas och bara prata och skapa nya kontakter mm men också jobba ihop för att sprida vårt budskap då vi faktiskt har samma mål! Köra äldre tåg och ha rolig och få mer medlemmar!

Något som vore fint från JvM vore personer som kan åka ut och hjälpa föreningarna med tillstånden inte sköta det men hjälpa dem som håller i det så lägger upp saker rätt och inte behöver uppfinna hjulet igen! Men det kanske är omöjligt då nästan alla resurser läggs på Sporten..

Ja framtiden hm, men mer uppskattning för vårt arbete från lite "högre makter" tycker museum syns dåligt i media och tas sällan upp! De ska bara finnas och försörja sig själva.. Men nått som håller igång motivationen vet jag är mycket viktigt! Då jag själv tappat den några gånger..

--
Edwin Bohm,
Renoverare och forskare på BJs & AGJ


Hela tråden:

 

powered by my little forum