Förlåt min obstinata invänding (Smålandsplaner) (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Micke Carlsson, Saturday, May 01, 2021, 12:17 (694 dagar sedan) @ Granis

Drar Hultsfred turister? Frågan är motiverad, men ja, området gör det. Nu får vi se vad pandemin orsakar, men bara Astrid Lindgrens värld drog 2019 så mycket som 8000 besökare om dagen. Hotell, stugor och utedass på 10 mils, kanske 15 mils radie är fullbokade hela säsongen


På temat "(åter)uppbyggda museibanor med kommersiell potential" så skulle nog Spångenäs- Vimmerby ligga bra till av de skäl du är inne på. Har t o m hört folk inom TJF som sagt att det nog skulle löna sig bättre än att köra fram till Hultsfred (från Spångenäs). Hemska tanke... ;-)


/ L G

... som inte röjer sina källor :-P

Det är klart att det hade varit en hit att åka till Vimmerby istället för Hultsfred från Västervik. Om man tänker efter och inte funderar så mycket över vem eller vad, är det inte så att det redan finns järnväg till Vimmerby? Javisstja, det gör det ju! ;-) Först till kvarn... Och om någon annan kommer före till kvarn, har ju faktiskt banor med Hultsfredsanslutning en möjlighet till anslutningstrafik som kan öka deras flöden och göra Hultsfred till något mer av ett mål, om inte annat för att byta tåg.


Hela tråden: