Förlåt min obstinata... ("Ullaredsvisionen"/ exemplet) (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Gunnar Lilienberg ⌂, Kristianstad, Sunday, May 02, 2021, 12:43 (882 dagar sedan) @ Granis

Var i ligger själva attraktionen med två museibanor på samma plats för de icke tågnördiga kärnbesökarna hos dagens museibanor men som söker upplevelseturism inom vårt land?


Precis! Vi n*rdar med MRO-kort och som gillar åka åka bredvid och fota skulle tycka det vore jättehäftigt med ett "totalt järnvägsmusealt Hultsfred". Men Den Betalande Allmänheten då? Möjligen om man genom kostsamma och stora beslut kunde "placera ut" attraktioner längs alla bansträckor, typ köpcentrum i ena ändan, nöjespark i den andra o s v. Och här pratar vi fler än en sträcka i så fall...

Med obegränsade resurser har jag ju varit inne på "drömmen" Ullared, kanske med normalspår till Varberg och smalspår till Falkenberg, där då badplatser, mysiga restauranger, slott och sånt redan skulle finnas.

Men detta är inget annat än en dröm (typ), och då inte bara för att vi skulle prata rena nybyggnationer. Och att delar av varuhuset i Ullared skulle behöva rivas/ flyttas för att bereda plats för Järnvägsstationen då den givetvis skulle byggas upp efter historisk förebild på historisk plats -just det skulle ju dra massor av resenärer just dit! :-P


/ L G

Sedan så är shoppingturister och upplevelseturister två helt olika målgrupper. De som reser till Ullared idag är bara intresserade av tre saker: KÖPA, KÖPA och KÖPA. Och då är det inte frågan om att köpa en liten souvenir, utan att köpa så att bilen blir överfull, och helst ännu mer än så. Denna kategori människor åker inte tåg.


Hela tråden: