SÅS - avyttring av vagnar och annan mtrl (Fordon: vagnar)

av Carl-Erik Olsson, Thursday, May 06, 2021, 17:00 (1057 dagar sedan)

SÅS har den senaste tiden åter kommit igång med renovering av boggivagnen urspr CWJ BCo 10, efter SJ-ombyggnad personalvagn Qlc 986 0061 för ångkran. Den tycks ursprungligen ha haft en standardinredning med tre 2kl-kupéer och två öppna salonger, som alltså då har stuvats om en del vid ombyggnaden.

- Däremot har vi också en nästan liknande vagn som inte har blivit omstuvad utan blev utställningsvagn i Nässjö på den tiden nuvarande NJ hette SSB museisektion eller nåt sånt. Denna vagn, urspr VBJ BCo 27/VBHJ BCo3 58, SJ BCo3/ABo13 8087, (KVAB 1921) har vi därför funnit övertalig för oss med tanke på det jobb som krävs för att den ska kunna komma i trafikskick med våra resurser och erbjuds därför till intresserad museiförening. Den är 20,5m lång och har 07-boggier med rullager. Rödmålad träpanel, möjligen teak. Ingen inredning i form av bänkar eller innerdörrar finns kvar. Som vanligt på gamla trävagnar behöver limptaket ny takduk och en del nya takbågar och takpanel samt delvis ny bottenstock och en del stolpar i korgstommen på ena sidan, vilket kräver snickeriresurser som SÅS inte har, men som vi bedömer finns hos en del andra föreningar. Korgen har dock behållit formen och visar inga tecken på att säcka ihop och alla fönster finns kvar och är hela.
- Förutom denna har vi också vår tidigare verkstadsvagn, urspr SJ DF5 2877/F8 55187/Qgv-e 945 0732 (Kockums 1931) med rödmålad teakkorg och lanternintak som vi inte heller har användning för längre och erbjuds också till intresserad. Inte alltför resurskrävande att göra trafikduglig. Längd 13,4m, rullagerhjulpar av den vanliga typ 21.
- Dessutom har vi ångfinkan F2d/SV4 25613, den första i serien som har dålig vagnskorg men en panna som sägs vara i förhållandevis gott skick och kan vara användbar. Underrede med rullagerhjulpar typ 24 och skivhjul.
- En del modernare flakvagnar litt Oms och Os som också är övertaliga + en del lösa O-vagnsplåtlämmar
- Utöver vagnarna har vi en del hjulpar typ 21 och 38, en vattenkastare och ett par semaforer som vi inte har användning av och även möjligen en del lokhussektioner typ Västanfors.
Ovanstående säljes för i princip skrotpris i befintligt skick på plats i Stockholm-Västberga. Mer info och intresseanmälan till undertecknad via mail carlerik1921@gmail.com eller i denna tråd senast 31/5
/SÅS gm CEO


Hela tråden: