Ankomst Engelbrektsplan. Hoppa av i farten? (Fotografier/bildfrågor)

av Överkörmästaren, Wednesday, June 02, 2021, 22:38 (1030 dagar sedan) @ Leif B

Nåja, inte var det ofta som människor steg av vid infartssignal B. Det var mest om det blivit ett mycket långt stopp, längre än tio minuter eller så.

Att man steg av i farten vid Engelbrektsplan var nog inte så konstigt. Tågen anlände väl mycket långsamt eftersom det säkert inte var helt enkelt att få lagom mycket broms på vagnarna med enkel styrventil i det ganska kraftiga utförslutet mot stoppbocken. Säkert höll många förare emot med direktbromsen på slutet och den gav en ganska ringa bromsverkan om tågsättet var långt.

Att stå i den där tidningskiosken och sälja tidningar borde ha inneburit riskpengar.


Jo, du har ju ett mycket större statistiskt underlag i form av observationer vid B-signalen, så du har säkert rätt om frekvensen!

Men det som filmen visar, att hoppa av Parktågen och springa med vagnen strax innan den stannar, det känner jag igen dock inte från Engelbrektsplan utan från spår 2 på Östra. Mycket möjligt att det hände även på andra spår, men de minnesbilder som filmen lockade fram är just från spår 2 och tiden 1989-91. När motorvagnen gjorde rundgång, var det ofta någon/några som hoppade på nere vid stoppbocken och sedan följde med motorvagnen under växlingen och sparade på så vis några steg.

Du åkte väl regelmässigt till jobbet från spår 3 och såg detta när parktåget kom in på korsande tågväg! Någon med en graf kan säkert säga vilket tåg du tog :-)


Hela tråden: