... WFJ och kommunen (Järnvägs- och Museiföreningar)

av nicke, tisdag, februari 19, 2008, 10:48 (4529 dagar sedan) @ Granis

En kommun har bara en primär uppgift: att få de ekonomiska resurserna att räcka till sina förpliktelser. Att då även ta ett "kulturellt ansvar", det sker utom tävlan. Det sker bara om det inte korsar sin egen "kärn" verksamhet. WFJ sitter på mycket attraktiv mark, ett stenkast från slottet. Det är fortfarande goda tider, kapital finns och bostadsrätter, restauranger, cafeer och gallerior skjuter upp som svampar ur jorden. Att exploatera området ger arbetstillfällen, klirr i kommunkassan.= nöjda kommuninvånare. Då får man sitta en period till. Syniskt? Realpolitik är ett annat ord.

De skäl för uppsägningen som anförs tror jag inte på. Det finns säkert fog för kritik, men ytterst handlar det om den attraktiva marken. Om föreningen legat i Fogelstad hade det knappast gått till så här.

Detta är baksidan på myntet att ha sin verksamhet centralt på ofri mark. Man får leva på nåder. Det är långt till kommunalvalet, så nu kan kommunen göra som den vill. Men mannaminnet må vara kort, men än är det inte kört för föreningen. Det finns mycket att göra; att visa att WFJ är en tillgång för kommunen.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum