det kan gå med list!? (Historiskt material)

av Staffan Granath, Friday, March 06, 2009, 18:23 (5527 dagar sedan) @ skogshans

Mycket bra tips men nja, där har jag redan varit (inte lekamligen i o f s) och pratat med personalen. Helt rätt, det är den filmen det gäller. Den finns med som en arkivpost men ingen filmrulle!!??

Fler förslag mottages tacksamt.

Hasse K

nä dom har nog inte själva filmrullen, men om man ber dom ta fram ledkortet med gammal information brukar det stå var filmen är arkiverad :-)

jag lyckades med en film om utbyggnaden av indalsälven som vattenfall tog fram :-), den låg på något som heter statens ljud o bildarkiv men som idag är omorganiserat naturligtvis läs mer på http://www.slba.se/index_oldslba.html

tyvärr får man vara rätt tydlig/handgriplig med SFI för att få dem att plocka fram ur det gamla manuella arkivet men trägen vinner.

på ledkortet står nämnligen en bokstav/sifferkombination som gör att det är lättare att hitta själva rullen hos kungl biblioteket eller vad den ligger;-)
trägen vinner alt. mutor brukar ge resultat:-)

bäst är att åka dit själv, men går det inte kanske någon i hufvudstaden kan ta sig till gärdet och förhärja arkivet om inte annat finn en väldans massa annat :-) :-)

tyvärr skall jag inte dit på ett tag men om det kan bero så.

(lyckligtvis är inte tidig trettiotalsfilm självförstörande så den är nog i bra skick :-) )


från ett ivrigt väntande morshyttan :-| :-) :-D


Hela tråden: