... val (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Granis, Tuesday, February 19, 2008, 12:56 (5990 dagar sedan) @ Ante Svensson

...Mitt intryck av Vadstena är att man lutar sig tillbaka i trygg förvissning om att slottet och klostret drar folk till stan. På Gotland ser man kombinationen bredd och kvalitet som framtidsreceptet.

Fast det kanske beror lite på Föreningen Gotlandstågets [i]positiva [/i]insatser? Ty innan dess var det väl en hel (?) del "medeltidshybris" också på Gotland? D v s att öns historia och det man därmed ville visa upp och slå mynt av slutade nån gång på 1600-talet.... Beträffande Vadstena så verkar man ha upplevt WFJ´s insatser som -om inte negativa- så i varje fall inte [b]tillräckligt [/b]positiva..?

Men vi måste nog ibland lära oss att föra oss ute "i verkligheten" och faktiskt ser till vad vi kan erbjuda och inte bara mecka för vår egen skull för då kommer vi inte särskilt långt. Bli mer affärsmässiga helt enkelt...

Helt rätt. Problemet är dock att man kan ta detta som ett argument för att ersätta en förfallen museibana som gnetar sig sakta fram med en tjusig turistvänlig (= snygg, påkostad och användbar) gästhamnsanläggning t ex. Däri ligger nog lite av Nickes argumentering också. Att inse att det där med att bedriva järnvägsmuseal verksamhet inne i en stor- och/ eller turiststad inte [i]bara [/i]är fördelar. Det gäller f f a då att ha bra omvärldsanalys och d:o kontakter. Och inte stå på "ofri mark".

/ L G


Hela tråden: