Vattentornen i Läggesta och Stålboga 1965, 2 bilder (Byggnad)

av K Lemming, Saturday, September 18, 2021, 16:34 (496 dagar sedan) @ Ulfe

Bilderna tagna från sista vagnen under en resa mellan Södertälje och Eskilstuna.

[image]

Var ligger Läggesta station i förhållande till fotoplatsen? Hållplatsen Bergåsa som nämns att man ser på bilden verkar ligga väldigt nära Läggesta om vattentornet tillhör Läggesta.

[image]

Underbar miljöbild, som jag saknar när stationsmiljöerna kunde se ut så här, jag hann uppleva dom sista åren innan dom stora moderniseringarna drog igång, dagens järnvägsmiljöer är väldigt "sterila" och utan charm och skönhet där grått oftast är den genomgående färgen i det mesta av miljön, men så klart är modernisering och upprustning ett måste och en naturlig del av järnvägens utvecklig. Visst passerar man ju förstås fd stationer där spår av det gamla finns kvar, men då är det numera näst intill alltid spårsanerat med bara linjespår genom den fd stationen, stationshuset finns kanske kvar, ofta förfallet eller åtminstonde igenbommat/tomt, i bästa fall privatbostad eller med någon verksamhet inrymd. Ibland får man gå in på sidan för möte på någon fd station men oftast är dom enda spåren av en fd bangård att bryggorna står kvar, bangårdar på mindre orter/stationer blir bara färre och färre.

Spåret som viker av in mellan dressinbod och vattentorn, leder det en vändskiva inne i grönskan och fanns där lokstall tidigare isf?

Kan det vara en SJ tjänstebil man ser längre bort i bild? Ser ut att möjligen kunna vara en VW buss?


Hela tråden: