Lokkoppling (Järnväg allmänt)

av Anders.k., Wednesday, December 01, 2021, 12:29 (875 dagar sedan) @ Micke Carlsson

Har också en tidtabellsbok , den är ifrån 1951, nackdelen är att den visar bara fram till Cst.
Satt i natt och spaltade upp det hela ur den boken för att få någon ordning på det hela, nu väckte det egentligen mera frågor om Älvsjö än svar..


Men fick ett svar som missats fram till nu.
Ett av godstågen har anmärkning med väldigt liten stil "Lokkpl Tm-Äs" vilket betyder att det är två lok , nu står det bara Dg i anmärkningen man får utgå ifrån att det är två Dg med resp förare.
Ens lok 7057 passerar Cst spår 15 16:20 ankommer Älvsjö spår 5 16:30
Lgt 7050 avgår Älvsjö spår 2 16:53 passerar spår 15 Cst 17:08
Skulle vara väldigt intressant att se vad det hade för tågvikt


I övrigt går det 8 godståg mellan (Tomteboda)- Cst och Älvsjö, plus ytterligare ett mellan Södra och Älvsjö, lika många tillbaka, sedan tillkommer några ensamma lokgångar också då vagnar ska ut till Älvsjö på morgonen och tillbaka senare på dagen , 3 sådana turer ToR
Alla tåg dras av Dg, två av Ub och ett av N ånglok.
N loket är i Älvsjö mellan 04:10 och 09:24 , det finns ju en del spår som inte har kontaktledningen , är det enda loket för den trafiken eller finns det något stationerat i Älvsjö för den trafiken ?
Trafiken till Liljeholmen sköts ju härifrån och dit är det ju kontaktledning , dock är det ju en hel del sidospår i området som saknar dyl.
Slakthuset växlas från Södra och dom tågen är inte heller med i tidtabellsboken , kör väl som växling eller liknande så det kan ju vara lok därifrån som också växlar i Liljeholmen.
Ub och Dg loken är i Älvsjö ganska länge , ett av Ub loken mellan 09:37 och 11:28 så jag antar att det växlar , samma med några Dg.
Jag blir inte riktigt klok på det, det är mycket trafik , riktigt mycket trafik.


M.V.H Anders.k.


Hela tråden: