Ett långt "hjälplok" (Järnväg allmänt)

av mamma Ulla @, Åmotfors, tisdag, januari 11, 2022, 21:59 (217 dagar sedan) @ tobbe

Var själv med vid ett tillfälle när jag som tbfh hade ett södergående IC-tåg tyvärr glömt destinationen men vi fick besked att ett annat tåg stod med lokskada i Stjärnhov och föraren meddelade mig att vi skulle trycka framförvarande tåg mot Katrineholm för att de skulle få lokbyte därstädes. Vi hade väl inte lika många axlar som trådskaparen men i princip 2 tsä med ett trasigt Rclok främst och ett friskt i mitten. Jag har varit med om sådant förfarande 3ggr vid olika tillfällen när "fjärren" var på alerten;-) ;-) ..
tobbe

Jag får väl bidra med en liknande historia från Roslagsbanan, på den gamla goda tiden. Ett tåg från Näsbypark med motorvagn 33 först och två vagnar, hade blivit stående. Bakom kom "griståget", dvs loket Grisen som drog två vagnar och motorvagn 35 sist. Griståget fick koppla ihop med det havererade Näsbyparkståget och skjuta det. Men Grisen var Grisen, så det orkade såklart inte. Som tur var fanns en passåkande förare med som kunde bemanna 35'an sist.

Så in till stan med 33 + 2 pass + knappt dragande Grisen + 2 pass + påskjutande 35'an. Inte så långt som de föregående historierna, men rätt ball ändå.

Det finns inga problem, det finns bara lösningar.


Hela tråden:

 

powered by my little forum