ABo15 3863 (f.d. NOJ 763) - Direktvagn Oh-G. (Fordon: vagnar)

av S-O Johansson @, fredag, januari 14, 2022, 00:28 (212 dagar sedan) @ Stig Lagergren

Även om det inte gick direktvagn Oskarshamn(Oh)-Mölle någon gång. I alla fall inte med resande så hade Oskarshamn en daglig direktvagnsförbindelse till Göteborg(G) fram till någon gång under 1930-talet. Som skrivs ovan. Avgick från Oh kl.08,20 på morgonen och ankom G kl. 16,56. För säkerhets skull meranvändes vagnen så att den stod i Falköping(F) över natt. Efter återkomst från F på förmiddagen gick den åter från G kl. 12,00 med ankomst till Oh kl.21,05. NOJ var det som höll med vagn till förbindelsen. Littera på den enligt SJ sammansättningsplan var BCoywL. Vad de tre sista bokstäverna står för får någon annan förklara. Fyra BCo verkar SJ ha tagit över från NOJ.
I samma förbindelse från Nässjö(N) till Göteborg så gick även en daglig vagn Kalmar-Göteborg tillhörandes KJ. Trots att vägen över N till G var längre så var den förbindelsen snabbare än över Alvesta-Borås.
Tiderna ovan gäller för 1930. Då 1930 hade alla NOJ persontåg andra och tredje klass.
För övrigt så verkar inte de första vagnarna vara tänkta att gå i trafik då inga övergångsbryggor är fällda. Verkar bara vara ihopkopplade för att stå kopplade till värmepost.


Hela tråden:

 

powered by my little forum