SbhJ/SSA- vagn - Museet i Trelleborg? (Fordon: vagnar)

av K Lemming, Saturday, January 15, 2022, 21:29 (254 dagar sedan) @ Jan-Anders Wihrén
Redigerad av K Lemming, Saturday, January 15, 2022, 21:50

Ja, som jag minns det fanns en sådan vagn uppställd i banhallen Trelleborg C (som då inte användes av SJ). Tror också att den kom till Klippan men om den finns kvar där får väl någon från Föreningen Veteranjärnvägen svara på.

Var själv aldrig på trelleborgsmuseet men har ett minne av en bild jag sett inifrån banhallen där det stod en sådan vagn. Tydligen mindes jag rätt. :-)

Tittade på FVJ's sida och där finns den inte med. Men där är bara fyra godsvagnar listade och FVJ bör väl ha fler, länge sen jag passerade där men tidigare stod där en hel del godsvagnar på deras område. Men jag har inget minne av att ha sett någon sådan här SSA vagn vid passage, kan ju stått skymd. Men förhoppningsvis står den inomhus om den finns i Klippan, det är väl den enda i sitt slag som finns kvar, eller? Vore synd om den stog utomhus och rostade bort.

Var alla vagnarna av denna typen SbhJ vagnar eller hade även andra banor likadana vagnar? Har försökt googla efter uppgifter om vad det rör sig om för vagn som fanns i Trelleborg men hittar inget. Hittar inte ens något om järnvägsmuseet i Trelleborg.


Hela tråden: