Resväg för Xoa7 + sovvagn till/från Landskrona? (Fotografier/bildfrågor)

av K Lemming, Friday, May 06, 2022, 14:40 (718 dagar sedan) @ Jonny Saljefeldt

Vad är förklaringen till den medföljande G vagnen? Loktåg som blivit ersatt med X7? Normalt sätt så hade väl inte X7 tågen i dessa trakter vagnar tillkopplade.


Godsvagnar vet jag inte men i en artikelserie om Xoa7 ÖSJ-Bladet vill jag minnas att det nämndes att sovvagnen till/från Landskrona i Stockholmståget kopplades in i Xoa7-tåg mellan Malmö och Landskrona. Om det stod att den gick i Xoa7-tåg båda hållen minns jag inte. Jag har för mig att det varierat så att den gått med i Xoa7-tåg både via Lommabanan + Kävlingebanan samt via Eslöv - Teckomatorp - Billeberga, om det sen varierade beroende på veckodag eller tidtabellsperiod eller om det varierade beroende på om det var till eller från Landskrona minns jag inte om det stod något om.


Sovvagnskursen på Landskrona har diskuterats några gånger, bl.a. här:

https://www.jvmv2.se/forum/index.php?mode=thread&id=224407

Inte mycket till diskussion tyvärr. Tyvärr inget om i vilka tåg/sträckor den gick mer än en omnämnd bild från Teckomatorp. Den bilden har jag sett, Eslöv har jag också sett en bild ifrån, men även en tagen i Kävlinge. Så frågan är om resvägen ändrades beroende på tidtabellsperiod eller om det var olika väg till och från Landskrona.

Lommabanan som jag spekulerade tidigare om baserat på bilden jag sett från Kävlinge kan kanske uteslutas om det fanns möjlighet till avstigning i Lund på återfärden till Malmö från Landskrona. Om det nu inte varit andra förhållanden under viss/vissa tidtabellsperioder så att avstigning i Lund slopats på återfärden till Malmö och att sovvagnen då gick via Kävlingebanan och sen Lommabanan till Malmö.


Hela tråden: