Uddeholmaren i Göteborg (Järnväg allmänt)

av ztenlund ⌂ @, måndag, maj 09, 2022, 13:26 (15 dagar sedan) @ Thomas K Ohlsson
Redigerad av ztenlund, måndag, maj 09, 2022, 13:36

Oj, det här var nog det häftigaste jag sett hiitils av digitaliseringen.
De som jobbade med det här hade väl rudimentära kunskaper om svensk järnvägshistoria så det finns en del för ”felletare”.
I en del fall så verkar det som man bara gissat hej vilt för att fylla i rutorna i stället för att skriva ”okänt”.
Fast det sagt så var nog digitaliseringsprojektet mycket värdefullt och vi får väl hoppas att det kommer en fortsättning.


Det här är rätt lågt. Förmodligen helt vanliga,dödliga personer som gjort jobbet och knappast ens skulle kunnat göra så avancerade gissningar. Rätt simpelt för nördar att hitta felen men för vanliga människor som kanske på sin höjd åkt tåg så är det en annan femma. Ni kanske skulle börja scanna själva åt JVM så allt garanterat blir rätt.
Många gånger så är det dessutom fel i de beskrivningar som gjordes av den som som tagit bilden eller som lämnat dem till JVM och är man inte erfaren tågfantast så ifrågasätter man förmodligen inte vad som kan stå på bilden.


Men det är väl ett statligt museum med sektorsansvar som är ansvarig för detta? Då tycker jag att någon form av kvalitetssäkring är på sin plats! Det finns väl några medarbetare med fackkunskap?

anser
Thomas K Ohlsson

Det här drevs i stor usträckning på plusjobb, minusjobb, fas 25-jobb eller vad det hette för tillfället, har jag för mig.

Ett rätt uppenbart problem är att museet tydligen inte har resurser att ta hand om ens de rättelser som helt gratis inkommer från den "järnvägsintresserade allmänheten". Det gick så långt att möjligheten att kommentera stängdes av och i fallet med den här bilden finns det kommentarer som nu är över två år gamla, utan att några rättelser avseende till bilden hörande information. Rättelser mottages alltså inte ens längre på ett enkelt vis, som det är nu. Sporadiskt har det gjorts några insatser i år, för jag har väldigt långt i efterhand fått mail om att rättelser, som jag mer eller mindre glömt bort att jag skrivit, nu hanterats och förts in.


Hela tråden:

 

powered by my little forum