Felaktigheter vid Järnvägsmuseets bildregistrering (Järnväg allmänt)

av Thomas K Ohlsson @, måndag, maj 09, 2022, 19:15 (14 dagar sedan) @ Staffan Myrenberg

Nu finns det fortfarande personer som var med och som kan beskriva bilderna. Dessa personer lever inte i alla evighet och det är rätt bråttom att få ut kunskapen av dessa personer. Politikerna som gärna sprider miljoner åt alla håll borde satsa kanske 5 miljoner (10 medarbetas kostnad) för att ta vara på den kunskap som finns nu men inte om några år. Det är gratis att gå på muséer åtminstone i kungliga huvudstaden och då borde det finnas pengar. Sedan kanske databasen kan byggas ut så att kommentarer kan läggas in under bilden med rättelser. När ansvariga anser att beskrivningen är rätt kan hela texten bytas ut mot rätt version.

Jag är inte säker på att det ligger i folkflertalets intresse att verifiera dessa tusentals (?) bilder. Eller förresten - jag är övertygad om att det finns bättre användning för våra skattepengar.
JVM - eller vem som nu är ansvarig - får väl lägga in en brasklapp om att felaktigheter kan förekomma och att ingen akademisk granskning/kvalitetssäkring av bilddata har skett...

tycker
Thomas K Ohlsson


Hela tråden:

 

powered by my little forum