Tvåaxlig containervagn ombyggd från Grf eller G (Järnväg allmänt)

av rasmusdotse, måndag, maj 23, 2022, 15:05 (33 dagar sedan) @ BD

Hej

Rasmus Larsson här. Jag har planerat att även skriva om den här vagntypen men inte haft någon information. Jag undrar lite om den här bilden. Det står att den är copyfree vilket skulle kunna betyda att jag kan använda den men utan att veta mer om den så kan jag inte utgå från att det stämmer. Så jag undrar vem är fotografen, var och när är den tagen? Har bilden publicerats tidigare och var i så fall?

Sen undrar jag också om någon har en ritning eller bilder på hur ramverket ser ut. Jag har en dålig ritning på ett påstått ramverk för en G-vagn av rätt typ men det är väldigt asymmetriskt och liknar inte direkt ramverken för O-vagnarna från samma tidsepok.

Tack för intresset och alla ledtrådar till olika vagntyper jag tidigare hittat i det här forumet.

/Rasmus


Jag har bilder på underredet tagna uppifrån. Vagnen har stötdämparanordning i var ände för 20-fot containers. Bilderna är copyfria enär de inte på något vis är konstnärliga eller unika i övrigt. Bilden tagen i Alby för 25 a' 30 år sedan.

För övrigt tycker jag detta med copyrights är strunt.

Ja men även om det är strunt så kan man inte alltid ta risken att använda saker ändå, det kan bli väldigt dyrt. Dessutom har jag som policy att fotografer och bildskapare alltid ska namnges om de inte uttryckligen bett att inte bli det. Så är det din bild? Och om det är det vem anger jag som fotograf?

Jag är klart intresserad av bilder på underredet tagna uppifrån. Både för att om möjligt publicera men framför allt för att kunna rekonstruera ritningar som så småningom ska kunna publiceras och användas för modellbygge. Har redan gjort det för flera vagntyper. Dessutom är den där stötdämparen en klart intressant konstruktion i sig att titta närmre på.

Har du möjlighet att skicka e-mail med bilderna? adress faktagranskning@ims87.se


Hela tråden:

 

powered by my little forum