Förändringar på Kvarnamåla stationshus på 15 månader. (Järnväg allmänt)

av K Lemming, Tuesday, May 24, 2022, 17:13 (696 dagar sedan) @ Ola Almquist

Hittade några bilder tagna i Kvarnamåla och Norraryd i samband med en bilresa för att åka Karlshamn-Vislanda innan nedläggningen. Datum under bilderna. På några har jag tagit mig friheten att lägga in Anders Hallingbergs bild som jämnförelse.[image]
Kvarnamåla 16 maj 1970.

[image]


På ett år och tre månader har huset förlorat sina skorstenar, ventilationsrör för avlopp(?) har tillkommit på taket, dörren på framsidan har tagits bort och fönstret på gaveln försvunnit och ersatts med en dörr och en ny trappa gjutits till denna dörr. Den nya trappan har även fått räcken identiska med originaltrappan samt båda dörrarna fått droppskyddstak, och sen har huset även vad det ser ut som blivit igenbommat därefter.

Vad kan anledningen vara till alla dessa för att sen bara bommas igen, någon som vet?

För övrigt tack för bilderna och även tack till Anders för dina bilder.


Huset är knappast igenbommat. Två fönster på övervåningen står på glänt. Det troliga är att det är nedfällda persienner eller möjligen rullgardiner på nedervåningen.

Att icke igenbommade fönster står på glänt (eller t.o.m vidöppna) på "övergivna" hus är inte ovanligt. Men just p.g.a dessa fönster på glänt var jag inte säker på om det var igenbommat eller ej, därav att jag skrev "vad det ser ut som".

Såldes huset till privatperson/företag efter nedläggningen och blev ombyggt till bostad?


Hela tråden: