Korgen till UF3 1532 i Västervik. (Järnväg allmänt)

av Granis, Thursday, July 07, 2022, 22:21 (630 dagar sedan) @ Per-Olov Brännlund

JTJ har väl överlåtit sitt/ sina rälsbussprojekt till privatpersoner. De hade ju två normalspåriga ”Trähildingar” litt Y1 och så detta släp =denna korg. Så ett nytt projekt för nån annan beträffande UF3 1532 då? Fast knappast TJF väl; de har ju (också) avvecklat sina normalspåriga rälsbussar, som dessutom var ”Stålbussar” litt Y6/Y7. Eller? Tänker TJF månne använda detta som ett bytesobjekt med några andra kanske? Nåja. De får väl svara själva.

Annars är det jättekul att nån gör nåt åt nåt släp av ”trägenerationen”. Förvisso finns det ju inte många såna motorvagnar kvar heller; några tvåaxliga litt Y1 och så två boggirälsbussar litt Yo1 på normalspår, en på Jvm och en under långvarig och ej avslutad renovering hos mfÖSJ. Och så två boggimotorvagnar på smalspår (SJ litt Yo1p); en i drift på AGJ och en uppställd på museet i Hagfors, båda från NkLJ. Och på AGJ finns även det (hittills) enda släpet, ett godssläp (SJ litt UFp) orenoverat på AGJ, även det från NkLJ.

FSVJ i Oxelösund har lyckligtvis bärgat en boggisläpkorg från TGOJ, annars skrotades dessvärre ett sådant från SJ av NBVJ "i modern tid" då de bedömde att de inte hade resurser att spara och renovera korgen -och dessutom ingen passande motorvagn. Vilket Jvm dock hade, men de var inte heller intresserade. Eller fick aldrig chansen?

Nåja. På Gotland håller man väl på att bevisa att man i princip kan nybygga dylika fordon m h a ”mycket gamla delar”. Och det är ju också en variant….


/ L G


Hela tråden: