Bilder - spårplan 1964 (Signaler/säkerhet)

av Överkörmästaren, Wednesday, July 13, 2022, 12:19 (650 dagar sedan) @ Anders Sandgren

I Tunnelsektionsorder A102/1964 inför öppnandet av Tub 2 finns en spårplan över Liljeholmen (bil 1b). Där finns ett övergångsspår A327-327 där inkommande tåg på PF 4 (mot Fruängen/Örnsberg) kan vända och gå över till trafikspåret mot T-Centralen, Jag antar att det också kan användas för att nå F4 från Hornstull i högertrafik. Signalerna 328/330 verkar inte ge signalbild åt detta håll (signalerna mot Hornstull från PF3-4 är tvåskens). Samma vid infart på 'fel' spår där signalen (307) är tvåskens.
Detta spå verkar borta på spårplanerna från 1970-talet. Var detta en rest från byggtiden eller var det en sak som försvann av annan orsak.


Det är fortfarande kvar :-)

[image]


Tack. Den var litet tydlig och inte ritad likadant.
Tvåskenssignalerna till dessa är väl röd/gul då det handlar om 'fel' riktning. Finns det något sätt att se hur växeln ligger i signalen? Gul kan väl betyda både huvudspår och sidospår. Det är ju bara en färg per sken.

De kan, med få undantag, bara visa rött och gult när vägen ligger för övergång till medspår. Men det finns fall där det kan visas rött och gult till flera olika vägar. I de situationerna är det sällan någon större risk för felläggning.


Hela tråden: