Björn Alnebos Roslagsbanebilder – del 27 (Bana)

av Granis, Wednesday, September 14, 2022, 18:41 (587 dagar sedan) @ Peter Bolin

Som vanligt: Härliga bilder! Från en tid som jag upplever inte känns som för länge sedan. Men det säger väl mer om hur gammal jag (egentligen) är ;-)

Okänd X4p vid Stocksund ca 1970.

Här -utan tåg- en sommardag 1989. Ytterligare i 10+ år skulle tågen passera och stanna här innan nya Stocksundsbron ändrade detta och gjorde huset till en privatbostad.

[image]

Lokdraget tåg mellan Mörby och Stocksund ca 1970. Notera uppställningsspåret i förgrunden och grusvägen. Det bör vara någonstans här som Lidlbutiken ligger i dag.

På det spåret (nedanför) har allehanda godsvagnar stått genom åren. Sedan tågen med tidningspapper från Hallstavik upphört rentav? Bl a stod där 1979 underredet till ULJ´s sommarvagn 4 (ULJ C IV). SRJmf/ ULJ lyckades strax efter detta införskaffa underredet på vilken man m h a sponsring byggde en ny korg. Jobbet var klart runt 1990, och sedan dess har vagnen synts i ULJ-tågen. Här på Gamla Riktiga Uppsala Östra i juli 1991. Sedan dess har landskapsvapnet på sidan ersatts med texten "ULJ", nåt som man bedömde var mer troligt (att det såg ut)

[image]

Och här på samma station nån gång under 1930-talet; då som SRJ C 554. Foto ur Roland Hanssons samling/ SRJmf arkiv

[image]

/ L G


Hela tråden: