Någonstans i Sverige (Fotografier/bildfrågor)

av Anto, Saturday, October 08, 2022, 16:56 (537 dagar sedan)

Hej!
För några dagar sedan skickade en släkting en bild till mig. Enligt honom ska min salige far vara med på kortet, men visste inte riktigt vem av männen på bilden det skull vara och var bilden är tagen. Pappa är som sagt avliden (sedan ett par år tillbaka), annars hade det varit lätt att få klarhet i detta.

Min far Tore Andersson (med smeknamnet Töreboda-Anders) jobbade under hela sitt yrkessamma liv på SJ i Hallsberg. Han var en av alla dessa unga män som SJ hade behov av för att bygga upp vårt främsta transportmedel och som smeknamnet indikerar var han västgöte. Han jobbade först på rangerbangården från början av 50-talet för att sedan runt tio år senare kliva på tåget och bli konduktör och senare tågmästare fram till pensioneringen vid 60 års ålder 1989.

När det gäller bilden uppkommer då frågorna När, Var och Hur. Jag tror det är någon gång i slutet av 50-talet just för att pojkarna i vänstra hörnet skulle passa in i den tidsmarkören. Jag tror de håller på med någon form av spårläggning på smalspårig järnväg, men det är jag lågt ifrån säker på. Men var det är det är frågan. Tyvärr går det inte riktigt att utläsas namnet på den skylt som finns på väntkuren i bakgrunden då hade det varit lätta att förkasta eller förstärka teorin om att min pappa var med och bar räls. Sedan är givetvis frågan om han som en del i sitt arbete på bangården även kunde jobba med ett arbete som det på bilden.

Känner någon av er igen miljön och vad bilden visar ser jag fram emot att läsa om detta, hälsar Anders Toresson

    • [image]

Hela tråden: