Modell av sj T6 (Järnväg allmänt)

av Lennart Petersen, Tuesday, November 29, 2022, 03:17 (594 dagar sedan) @ K Lemming

Ja eftersom fullskala originalet för länge sedan är skrotat , tillsammans med andra uddalok som T11 så bortfaller ju argumentet ”allt ska sparas” och i stället dyker en behändig modell upp. Som gjord för att ställas ut på museum och för en häpnadsväckande struntsumma.
Det rör sig ju faktiskt om en kvalitetsmodell från det berömda Sverres som gjorde åtskilliga fartygsmodeller som rederier med stolthet kunde placera t.ex i direktionsrummen. Minns att Johnson hade ett fartyg i ett skyltfönster vid Stureplan.

Om Jvm ekonomi kan väl sägas att det såg ut som en katastrof 2020. Man hade blivit inordnade under Statens maritima museer och det tidigare anslaget från staten gick nu den vägen. Normalt inga problem alls och Jvm-chefen välkomnade sammanslagningen.
Men med pandemin 2020 öppnades ett avgrundshål för organisationen när Vasavarvets jättelika publikintäckter helt försvann.
Jvm fick till stor sorg säga upp medarbetare och gå på extrem sparlåga men så småningom löste det sig med ett riktat anslag motsvarande vad man hade som egen organisation och även ombyggnad-omgestaltning av museet är finansierat.
Vad som tyvärr försvunnit är arbetet med scanning och digitalisering av foton och dokument vilket var ett arbeysmarknadsprojekt men nu ligger det i malpåse.

Låst
592 visningar

Hela tråden: