WFJ-"Tågvänner tar hjälp utifrån" - lite klargöranden... (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Micke Carlsson, Friday, February 22, 2008, 10:43 (5880 dagar sedan) @ Östlund Anders

Jadå, och ska man någon gång i livet bli felciterad så är det i en tidningsartikel, så vad som står i blaskor ska man sällan lägga vikt vid.

Ett livsfarligt självmål framskymtar dock: Det om ekonomiskt stöd. Att offentligt framhålla att verksamhetsbidrag önskas, liksom att i förhandling äska dylikt är en solklar rälsspik i kistan. Endast självbärande karosser kommer ifråga, kommunala ramverk tillhandahålles ej utan är tecken på en icke önskvärd verksamhet. Gubbdagisbidragen är borta sedan 20 år tillbaka och det är meningen att man ska vara utdöd nu om dylikt vore en förutsättning.

Antar att man givetvis skrivit bort alla anspråk på att värden ska underhålla anläggningen i hyreskontraktet, så hyresgästen äga icke rätt att fordra något eller ens antyda att värden är snål (även om det är sant).

Om föreningen framställs som att den är beroende av kommunalt stöd så är det bara ytterligare ett motiv till nedläggning. Ity budgeten tillåter inga snedsteg och politiken säger att verksamhet av denna art ej stöds med kommunala medel. Varje ansvarskännande medborgare respekterar givetvis demokratiskt fattade beslut och packar sin kappsäck därefter.


Hela tråden: