TGOJ Yoa104 ommålning (Revisionsfrågor - hjälp med tips)

av Ulf Broman, Friday, February 03, 2023, 16:29 (45 dagar sedan) @ Urban Johansson


Yoa104-3 observerades alltså ommålad ca 22 månader innan (den sista) Yoa202-10 målades om, och det tog ca 19 månader för att måla om samtliga Yoa202. En spekulation är därför att TGOJ inte forcerade ommålningen utan utförde den när respektive enhet ändå skulle ges ett periodiskt underhåll.


Hej Per!

Det stämmer med min minnesbild av vad gubbarna berättade, men trots idogt letande (såväl på nätet som hemma) har jag inte hittat någon notering om hur lång tid de olika revisionerna tog.
Dels fanns veckounderhållet som Ulf skrev om dels olika grader av km/tids-baserade revisioner.
Jag tänker inte ge mig på någon gissning - men "glappet" mellan "utleveranserna" ger en viss fingervisning om revisionsklass. Ett eller annat lok torde ha smugit sig in också :-D

Sedan bör man komma ihåg att trafiktopparna är fredag em/kväll och söndag em med en dipp på lördag.

Ja, även om ommålningen väl skedde just i slutet av övergång till 5-dagarsveckan (läsåret 1967/68 var nog sista året jag gick i skolan på lördagar).
När det gällde riktigt stort underhåll och Yoa104-or, så har jag ett minne av att det i en tågplan var ordnat så det behövdes bara 2 fordon och då hade man väl upp till 4 månader på sig för varje enhet. Sen kunde man året efter åter använda alla 3 fordonen vissa dagar i veckan.
Medan för Yoa202-or kanske det funnits så många att det det fanns färre omlopp än fordon.


Hela tråden: