StLyJ och Ostpilen, Skara 1969, bilder (Fotografier/bildfrågor)

av Anders Hallingberg, Wednesday, February 15, 2023, 19:31 (434 dagar sedan) @ Richard Loe

Det som talar för läget mellan Tumleberg och Kedum som du hävdar är ju onekligen dubbelstolparna för kraftledningen. Men om man ser till vänster om spåret på min bild (till höger i spårets längdmätning) finner man ett höjdparti med ett hus på. Det stämmer ju inte alls med vyn från Googles Street View från den korsande grusvägen i söder. Där finns bara en plan åker. Och jorden ska utgöras av flygsand, verkar ju underligt om SGU skulle missa i sin kartering om det fanns en bergskärning för banan. Det skulle i så fall vara om berget innan banan fanns var täckt av flygsand.

Jag hade en teori om att bilden kunde komma från området mellan Öttum och Budatorp, ca km 116+400 (vid Kavlatorp). Det finns en korsande kraftledning, dock finns inga dubbelstolpar, möjligen spår i åkern av tidigare stolpar. Jag är dock långt ifrån säker.

[image]

Men vi löser nog inte detta med någon säkerhet nu. Kanske tar en promenad vid flygsandområdet när det blir vår, du kanske har rätt. Tack för inspelen från dig och PeO, kul att försöka rekonstruera händelser för över 50 år sedan:-).


Hela tråden: