JTJ; Ockelbo mm (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Granis, Saturday, February 18, 2023, 21:18 (426 dagar sedan) @ Torbjörn Jansson

Jag tror nog de flesta förstår och uppskattar hur JTJ blev. Och är. Och skulle resurser satsas på en utbyggnad till Svartbäcken ”central” måste det ge mervärde också. Och då inte bara för de tågt… järnvägsintresserade som skulle bli saliga av den fyra kilometer långa uppförsbacken till (i så fall) slutstationen. Som då i många fall skulle åka gratis på MRO-kort och därmed betala… lite för upplevelsen.

Förvisso skulle Svartbäcken då bli en ”riktig” station med genuina byggnader i likhet med Jädraås, Pallanite och Tallås och inte som i ”nedre”. Men skulle det i sig och automatiskt s a s öka reseupplevelsen och därmed intresset och inkomsterna för att motivera satsningen? Knappast. Möjligen om Skara sommarland eller/ och Ullared byggde filialer i Svartbäcken. Men det lär ju inte ske. Och i så fall skulle det hela bli än mindre genuint än dagens Svartbäcken nedre, dessutom.

Och österut stöter då en banutbyggnad på fler problem än ”bara” fler kilometrar att bygga. Bebyggelse i Wij bruk inte minst. Men i augusti 2011 fanns fortfarande stationshuset kvar där. Det brann väl ner/ revs kort (?) därefter sedan det varit tomt och till salu i några (?) år.


/ L G

[image]


Hela tråden: