Bildarkiv, Järnvägsmuseum? Ej offentligt ännu!! (Historiskt material)

av Rolf Sten ⌂, Friday, April 03, 2009, 17:37 (5499 dagar sedan) @ Klas Blomberg

Jag tror man ska vända på perspektivet lite grand.

Att lägga in uppgifter om ort, län, kommun är det tunga tråkiga jobbet som måste göras - och där lär vi glada entusister inte komma att bidra med så mycket... - och blir något fel så är det åxå ganska lätt att rätta.

Sen vore det naturligtvis önskvärt att man kunde söka på littera, loknamn, bansignaturer etc - men just den biten lär det inte bli några som helst svårigheter att få fram folk som vill mata in - hela det här forumet består ju av folk som känner igen obskyra lok på suddiga kort och kan tala om vilka ombyggnationer de har genomgått.

Och fram tills dess att de uppgifterna finns så får man använda sitt skarpsinne: vill man se bilder på loket Korsån så för man söka på Östhammars kommun!

Ovanstående är ett bra exempel på hur många faktafel det finns i databasen.
Järnvägsmuseum fotodatabas ligger i ett system som kallas SOFIE och det är i den som korrigeringarna görs. I takt med att vi "tuggar oss" igenom de olika fotoarkiven kommer dessa att konverteras och läggas över i Centr@lens SOFIE WEB.
Det är mycket som är skannat men flaskhalsen är inmatningen av de olika posterna i databasen.
Det var inte meningen att adressen skulle läcka ut till en större krets därför finns det fortfarande rätt stora brister i infomationen om hur man använder systemet. I takt med tillgången på fritidstimmar kommer det att bli bättre.
För närvarande är anslutningen till internet endast ADSL 2 MB men kommer för hoppningsvis ganska snart att öka till fiberlösning 30/30 MB. ;-)

Rolf Sten


Hela tråden: