Även ULJ... (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Johan Vinberg, Friday, February 22, 2008, 15:08 (5879 dagar sedan) @ Micke Carlsson

Häpnadsväckande fantastiskt & Grattis.


Tack! Vi har haft denna lösning sedan 1987.

Jag har förmodligen knäck i både lurar och kolan, menar du att den över lag kommunala principen om att "vuxenklubbar" inte ska stödjas efter så lång tid ändrats? I många år, med start strax före -90 har det ju varit stört omöjligt att få reda pengar till sådant som inte inbegripit barn- och ungdomsaktiviteter?

Nja...vårt verksamhetsbidrag betalas ut via kulturnämnden och inte fritidsnämnden (som svarar för banr- och ungdom). Vi är ju trots allt ett museum....!
Kommunen menar att man betalar dessa pengar till "sig själv" (via vår verksmhet) eftersom de är ägare av bana och insfrastruktur (samt ett tiotal vägskydd).

Eller har betraktelsesättet ändrats genom åren, från föreningsverksamhet för vuxna över till någon slags institutions-status?

Som sagt vi får vårt bidrag från kulturnämnden. Tidigare var det från gatu-, park- och miljönämnden eftersom det handlade om kommunal infrastruktur. Men det är ändrat sedan 2005 då man anser att pengarna går till att hålla igång en kulturell verksamhet inom kommunen.

Utan detta bidrag, vad händer då med ULJ? Är det ett tjänstemanna- eller politikersätt att förtäckt dela ut ett "omöjligt" bidrag eller inryms det i någon gällande bidragsprincip?

Nej inte alls. Dras bidraget in får ULJ köpa sliers och makadam samt renovera fordon för sammanlagt ca 100.0000:- mindre per år.

Hilsen
Johan


Hela tråden: