Ansöka trafiktillstånd (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Granis, Sunday, May 21, 2023, 09:44 (12 dagar sedan) @ Göran Kannerby

Jag tror att det mest värdefulla vore om andra föreningar "delar med sig" av sina system. MRO/JHRF skulle kunna administrera detta.

Det kan man tycka. Och det gör jag också. Men sen är det som Micke m fl skriver; tillstånden är (för?) konkret anpassade för varje verksamhet/ förening/ bana. Och det handlar inte bara om att tillstånden, utan att kunna vidmakthålla dom också. Det går inte att vid ett revisionsbesök från TS säga ”..vet inte, han som hade hand om det träffade en tjej och flyttade till Pajala, och vi har inte hittat nån ny som…”.

Dessa kompetenser är inte lätta att hitta bland de aktiva. Dom heller. Många ”säkerhetsproffs” jobbar dessutom (såklart) med detta på sina vanliga jobb, och vill väl inte alltid ha det som ”heltidsfritidssysselsättning” också. Då är det roligare att ”bara” få klarera tåg enligt gamla regelverk några söndagar på sommaren, typ.

Men totalt mörker är det ju inte. Och MRO och JHRF samordnar. Dela med sig är i vilket fall inga problem, men är det man får då tillräckligt genomförbart i den egna verksamheten? Och -som sagts- vem/ vilka ska svara för långsiktigheten?


/ L G


Hela tråden: