Nu närmar det sig tågtrafik hos MfÖSJ igen! (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Överkörmästaren, Tuesday, May 23, 2023, 10:50 (10 dagar sedan) @ OlofWil

Museiföreningen Östra Skånes Järnvägar erhåller trafiktillstånd

Museiföreningen Östra Skånes Järnvägar (MfÖSJ) har sedan våren 2018 inte kört någon tågtrafik på den stora järnvägen, med sina fullskaliga fordon. Från och med den 17 maj 2023 är detta åter möjligt, då föreningen efter gediget arbete nu har erhållit ett så kallat ”gemensamt säkerhetsintyg” från Transportstyrelsen, vilket innebär att det nu är möjligt att köra resor till bland annat Åhus och Hässleholm igen.

Ett gemensamt säkerhetsintyg, i dagligt tal kallat trafiktillstånd, kallas det tillstånd som krävs för att få köra tåg på ”det stora nätet” dvs Trafikverkets infrastruktur.
För MfÖSJ innebär detta nu att det åter är möjligt att bedriva tågtrafik för allmänheten samt att det åter finns möjlighet att hyra våra tåg till olika abonnemang.
Premiärresan kommer att gå lördagen den 15 juli. Resans mål är i skrivande stund inte bestämt, men det lutar åt Åhus. Mer information kommer på vår Facebook och vår hemsida.

Kontakt: trafik@mfosj.se, för telefonnummer se hemsidan www.mfosj.se

Bra jobbat, grattis! :-)

Numera brukar man dock inte kalla [gemensamt] säkerhetsintyg för trafiktillstånd. Det är lite som att kalla Trafikverkets banor för ”SJ”, det hette så förr men det stämmer inte längre.


Hela tråden: