WFJ-Funderingar kring stationsområdets omgivningar (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Christer Brimalm @, Vadstena, Saturday, February 23, 2008, 17:10 (5905 dagar sedan) @ Christer Andersson

Det ligger mycket i vad Du skriver. Speciellt i och med att Wasagården byggdes där det förut var fotbollsplan och lastkaj så har järnvägen hamnat mer centralt och observeras av många fler människor. (Även sådana som bara tycker att tåg - oavsett hur de ser ut - är onödiga och störande företeelser.)

Vi har gjort en hel del för att snygga upp, vilket man ser om man jämför med bilder från slutet av 1970-talet då SJ lade ner. Ett stort problem är dock att det står en hel del orenoverade vagnar, arbetsmaskiner m.m. som inte är så vackra. Problemet är var vi ska göra av dem då vi inte som lovat fått tillträde till rälsbussgaraget och inte kunnat bygga någon vagnhall.

Vi kommer att fortsätta att snygga upp. En del saker kommer vi att göra oss av med, vi kommer att renovera en och annan vagn så snart vi hinner och orkar och några får vi kanske köra ut till Aska eller annan plats utanför staden tills vidare.

Vi hoppas också att kommunen ska ta itu med en del angeläget utvändigt underhåll av byggnader som de åtagit sig i gällande avtal, men som skjutits på.

Christer Brimalm MfWFJ


Hela tråden: