WFJ-Funderingar kring stationsområdets omgivningar (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Bert Jakobsson ⌂ @, Vadstena, Sunday, February 24, 2008, 08:06 (5905 dagar sedan) @ nicke

Inlägget hade inte ett uns seriositet (jag har inget emot affärsidkaren i fråga och vet inte heller vem denne är, jag gick lite över gränsen där, det medges)däremot en liten smula sanning då behhandlingsformen bidrog till att Klara sjö i sthlm är fullständigt förgiftat av kvicksilver från denna mycket tveksamma behhandling. Ödet utan denna behandling var så grymt att den genomfördes likväl. Dödligheten i behandlingen var enorm. ALLT var inte bättre förr.

Accepterat.

Jag borde kanske ha lagt till att Asylen från början byggdes som sockerbruk och, så vitt jag förstår, var kanske främsta anledningen till att järnvägen anlades. Den gick då intill sockerbruket och rakt ner mot slottet. Kvar finns det gamla stationsmagasinet som i dag är cykelbod för oss i Asylen.

Asylen blev sedan också cigarrfabrik för att så småningom om byggas till och bli mentalsjukhus för de manliga patienterna.

Och dåtidens behandling av mentalpatienterna var (och är) fortfarande obegriplig i sin grymhet och ofta totala brist på förståelse för patienternas sjukdomstillstånd.

/Bert J


Hela tråden: