Stockholm Norra numera (Fotografier/bildfrågor)

av Anders Sandgren @, Bredäng, söndag, maj 24, 2009, 09:56 (3969 dagar sedan) @ Gunnar Ekeving

Inne i korridorerna det som numera är shoppingcenter med bl.a PrisXtra & Systemet finns det målningar med tågbilder, tyvärr helt utan koppling till svenska förebilder. Konstnären (vem det vara månde) verkar ha tittat i mj-kataloger el dyl med tyska och även en engelsk förebild. Men i alla fall järnväg.
Det ligger en hel del spår kvar på parkeringen.
Det är ju trevligt att husen står kvar och att det finns litet som minner om områdets historia. Hur det är tänkt att se ut i framtiden vet jag inte, det finns säkert en massa arkitektritade glas&stålhus avsedda för området...

Det pågår en aktiv kampanj med bl.a arkitekter för att ta bort resten av Värtabanan. Jag hoppas att inte Stockholms politiker faller för deras argument, det skulle kännas litet märkligt om frihmanen blev utan spårförbindelse. Någon alternativ spårförbindelse är inte aktuell, om man inte tänker sig godstranporter på den planerade spårvägen till frihamnen vilket ju inte är speciellt realistiskt med tanke på spårvägens spårprofiler och kurvor, liksom banans bärighet. Men spårvägen har ju inte koppling med några andra nät heller, förutom just då möjligen via Värtabanan.
De moderna spårvagnarna i Stockholm kan tydligen inte åka T-bana heller, de lär vara för stora för att gå i kurvorna där.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum