Vadstena, var hittar kommunen skräpet? (Fotografier/bildfrågor)

av Bert Jakobsson ⌂ @, Vadstena, måndag, mars 10, 2008, 09:31 (5222 dagar sedan) @ Anders Ö/NJM

Det är naturligtvis som så att om man behöver en anledning för något, så går det alltid att hitta både en och flera - och det är vad de som är helt negativa till museijärnvägen inom kommunledning nu gjort.

Samtidigt finns det en hel del som ser skräpigt ut på området.

Dels är det de arbetsfordon som vi inte får möjlighet att ställa in genom att kommunen inte släpper till rälsbussgaraget (som man tidigare lovat) och som skämmer området framför lokstallarna, dels är det en del gamla, dåligt underhållna vagnar på uppställningsspåren längre bort längs med Asylens garage.

Före årsskiftet hade vi möjlighet att få ett plåtskjul, tillräckligt stort för att förvara både traktorgrävare, slipersbytare och mycket av det materiel som nu ligger på pallar utomhus.

Vi sökte då om ett tidsbegränsat bygglov för detta skjul mellan rälsbussgaraget och lokstallarna och lovade att måla om detta i lämplig färg, men bygglovet avslogs med motiveringen att det skulle förfula miljön kring lokstallet!

Man väljer alltså argument alltefter behov!

(I januari blev också traktorgrävaren rejält vandaliserad med alla rutor utslagna och lampor krossade, tidigare har det bara skett mindre skador vid några tillfällen.)

/Bert J


Hela tråden:

 

powered by my little forum