Bidrag eller inte, det är frågan. (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Bert Jakobsson ⌂ @, Vadstena, onsdag, mars 12, 2008, 09:01 (5224 dagar sedan) @ P-G Olsson

Visst kan det låta helt fel att en kommun (eller andra) skall finansiera någons hobby. Ändå kan det vara försvarbart om det medför positiva effekter för samhället - låt oss säga att man iordningställer en skateboardbana för ungdomar som får någonstans att hålla till i st f att drälla i ett centrum.

Men när det gäller museijärnvägar är situationen också en annan, nämligen att hjälpa till att bevara ett arv. Då handlar det inte enbart om att stödja någras hobby utan något mer. Sedan må man ha olika uppfattning om arvet är värt att bevara eller inte.

För WFJ och Vadstena gäller också, enligt min uppfattning, att järnvägen har alla förutsättningar att vara ett av flera intressanta besöksmål, inte minst för de yngre som kanske inte alltid upplever Klosterkyrkan och Slottet som det mest intressanta.

Så det vore inte helt fel att se en satsning på järnvägen som en investering i turism och att kommunen faktiskt medverkade aktivt för att behålla järnvägen.

Att det sedan är de som är intresserade av att "köra tåg" som kommer att på ideell väg stå för merparten av insatserna i form av tid och kanske också finansiell stöttning borde inte vara stötande för någon.

/Bert J


Hela tråden:

 

powered by my little forum