Lessons Learned! (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Richard Loe @, onsdag, mars 12, 2008, 12:55 (5224 dagar sedan) @ Ante Svensson

Du (och andra) kanske inte vill läsa om misstag osv som skedde år si-och-så, men om verksamheten ska gå fram så måste man diskutera vad som har hänt, varför och vad man kan lära sig från detta, så att när man planerar för nästa steg så upprepar man inte samma misstag igen.

Tyvärr så finns där mycket för WFJ och andra att lära sig här (exempelvis samverkan med andra markägare), så det måste diskuteras. Men du behöver inte läsa om du inte vill...

Det första man måste diskutera inom WFJ är vad man kan göra (i form av drift, underhåll osv) med nuvarande resurser. Detta kanske innebär en bana som inte är 10km i längd. Då kan man gå vidare och beräkna hur mycket mer det krävs för att driva hela banan och sedan tänka igenom hur man ska uppnå detta extra och inom vilken tid man vill uppnå detta målet. För det är denna typ av planering (som bör vara mycket kallsinnig) som krävs för att skapa en realistisk handlingsplan för förening och bana och därmed den trovärdighet som WFJ just nu tycks sakna inom kommunen.


Hela tråden:

 

powered by my little forum