WFJ och kommunen-Förtroendekris? (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Richard Loe @, onsdag, mars 12, 2008, 13:02 (5224 dagar sedan) @ Christer Brimalm

Din tolkning av texten och spekulationer om hur politiker reagerar på den får väl stå för Dig. I föreningen har vi ansett att vi måste ha rätt att försvara oss. Det handlar ju om två parter som skrivit avtal. Föreningen har inte lyckats uppnå sina målsättningar enligt avtalet, det är sant, men kommunen har inte heller fullföljt sina åtaganden. Det tycker vi är viktigt att känna till.

Men fortsättningsvis handlar det inte om att blicka bakåt, utan att hitta konstruktiva lösningar. Det jobbar vi för fullt med nu.

Jag ska tillåta mig att bli litet personlig också. Det är alltid lätt att ha synpunkter på vad "man" och "någon" "borde" göra. Du är ju östgöte och intresserad av smalspåret och bor inte långt från Vadstena. Om Du, liksom vi, tycker att den historiska järnvägsmiljön, det sista av 45 mil smalspår i Östergötland, är värd att bevara för framtida generationer, så är Du också hjärtligt välkommen att hjälpa till. Information om arbetsläger och arbetshelger finns på föreningens hemsida och om Du inte har möjlighet att hjälpa till praktiskt så finns det konton att sätta in ett bidrag på.

Vi kan hålla med om att kommunen inte alltid fullföljt sina åtaganden. Men att klaga lång och högt om detta är inte bra förhandlingstaktik i en situation där samma kommun har sagt upp föreningen. Det är definitivt inte konstruktivt. Det hade varit bättre att presentera någon kort form av en REALISTISK handlingslpan för framtiden i en ledare som skickas till kommunen, för då blir det svårare för dom (och andra) att hävda att föreningen inte klarar sina åtaganden. När man senare skriver historien om föreningen så kan man ta upp detta - men absolut inte när man förhandlar från ett svårt underläge.


Hela tråden:

 

powered by my little forum