Nja, det finns ett skäl bakom nuvarande ordning (Forumet)

av Arne, Saturday, August 01, 2009, 01:15 (5381 dagar sedan) @ Sune Nylén

Som rubriken anger,funderade jag på om det inte borde stå tidigare sida hellre än nästa längst ned när man väljer. eller kanske bakåt(i tiden)?Nästa ger väl ett intryck att man går framåt i tiden mot idag så att säga.:-) Sune

Ja, man kan ju förstås med all rätt hävda att nästa sida är tidigare i tidsordningen och att det vore mer logiskt att markera den knappen [b]Föregående sida[/b] istället för som nu [b]Nästa sida[/b]. Men eftersom man redan har en knapp Föregående sida i kombination med Nästa sida när man väl valt en tidigare sida i ordningen så inser man snabbt att det nog ändå är bäst som det nu är.

Så egentligen är det enbart när man befinner sig på första sidan på forumet som det möjligen skulle vara befogat med en annan märkning av knappen. Nu är det ju egentligen inte kronologin i sig det rör sig om utan på vilken sida man i denna omgång har valt eller tänker välja; alltså är man på första sidan och vill besöka sidan som var omedelbart före i tidsordningen så väljer man med fördel Nästa sida (underförstått att besöka).

Men jag tror nog att det knappast i praktiken föreligger någon risk för missförstånd om funktionen likafullt. Upptill på forumsidan står ju sedan i klartext dessutom vilket sidnummer man befinner sig på så är man osäker kan man ju alltid titta där. :-)


Hela tråden: