Handikappsanpassning (Fordon: vagnar)

av Sverker @, tisdag, oktober 06, 2009, 13:43 (4368 dagar sedan) @ Ola Almquist

En kommentar till hela diskussionen. Jag tycker det är jättebra att ni tänker i de här banorna, att öka tillgängligheten för de som av olika anledningar behöver hjälpmedel för att ta sig fram.

Jag har själv en treåring som åker rullstol, snabbt som blixten, och som är helt tokig i tåg. Så fort han får se någonting som har med tåg att göra, räcker att han ser ett spår eller en kontaktledningsstolpe som sticker upp över träden så skriker han "tåget pappa! TÅGET!!!", får han dessutom se ett tåg så blir han helt salig. Höjdpunkterna i somras var när vi var i Mariefred och när vi åkte ångtåg från Nynäshamn, speciellt när han fick se när de kopplade loss loket på Stockholms C och gjorde rundgång. Han har också två jämnåriga syskon som också tycker om tåg men inte fullt lika fanatiska så det är en utmaning när man ska ut med tre vilda ungar..

Tillbaka till saken, det här är ju ganska så nytt för oss och ännu så länge är han ju inte större än att vi lätt lyfter upp honom men man märker att samhället i allmänhet är väldigt dåligt anpassat att vara tillgängligt för de i rullstol.


Hela tråden:

 

powered by my little forum