Det där om "musealt" ,lokal forskning (Järnväg allmänt)

av Morshyttan, Sunday, October 25, 2009, 17:44 (5289 dagar sedan) @ Kurt G. Möller

Var ligger Äggamåla stationshus?

Aldrig öppnad liten station på Nättrabybanan... Med konsul Lindvalls, NAEJ, stora hönseri nästgårds... Finns bara i sinnevärlden... ;-)


jag blev åsså lite brydd och har försökt forska i ämnet:-)

"Stationshuset i Äggamåla är så om- och tillbyggt att det inte går att > återställa antikvariskt"

Enligt Boken "stationshus vi glömt" (förf. Schitzoff Rehn 1939) så ligger huset, helt passande utanför [i]Påsk[/i]alavik helt nära döderhultarens farsbrors dotterdotters mormors brors far:-)
i övrigt anges inget i boken som kan leda till något då det sista kapitlet i boken heter "min resa till polsk-tyska gränsen nu i september"

"Godsvagn KUJ Fo32 har vi inte renoverat antikvariskt eftersom den enbart ska >användas hårt i banupprustningsarbetet mellan Riddarhyttan och Uttersberg".

där gjorde en från morshyttan ett studiebesök under hösten och kunde bese en nästan komplett återställt fordon.:-)
det skall anses idealisera de aldrig i produktion satta larvfotsförsedda Rt-lok som någon i området beställde strax före sin intagning.
det fasinerande i konstruktionen är den mjuka och konstsköna kompostionen av rent skrot och högteknologisg elektro-hydraulik.
vi som vurmar för jugend-stilens renäsans inom järnvägsindustrin kombinerat med den svulstiga barock-stilen i dekorationerna, har otvetydligt funnit sin absoluta fulländning inom vår hobby :-)

vi i morshyttan ser med spänning på dess besök framöver speciellt som den med sin interpolerande spårvidd bör kunna trafikera både NMJ och horndals-banan!:-) :-D

[size=small](Inlägget är främst en utveckling av johans,s funderingar, de som känner sig utpekade, kränkta eller allmänt förlöjligade p.g.a detta beklagas men kan ev. i framtiden kompenseras med en rabatt-biljet på morshyttans HC- återställning;-) enligt principen "först till kvarn....":-) ;-) )[/size]

men om uppgifterna stämmer garanteras som vanligt inte från morshyttan :-| :-) :-D


Hela tråden: