Något om Riksantikvarieämbetets stöd ?? (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Per-Åke Lampemo @, Freden, Östad, Thursday, March 27, 2008, 14:56 (5871 dagar sedan) @ Erik Samuelsson

Det du skriver stämmer säkert men det blir lite otydligt och det är väl det Bengt vill att man tydliggör. Om man nu har bytt till 27 kg räler i tunneln under 2004 så frågar man sig varför det står 2005-02-28: "25-kg räls skärs i 4 meterslängder och lastas på tralla."

Så för förtydligandets skull varifrån dyker dessa 25-kg räler upp?

Den 2005-03-29 skriver man vidare: "Vi skar upp rälsen i lagom stora bitar och lastade sedan trallan med räls och slipers som sedan kördes upp till Anten för omlastning. Allt går nu till skrot."

Vilken räls skar man upp - den nyinlagda? Trist att behöva skicka den till skrot.

Erik S

Det blir lite konstigt det här med rälsen. Turerna kring inköpen och vad som är gjort känns en aning snurrigt. AGJ hade när den nya rälsen för inköptes av projektledaren år 2005, mycket gott om räls av samma rälsvikt i sina egna förråd. Det fanns gott om räls av god kvalitet i AGJ´s förråd vid denna tid.
Utifrån detta faktum kan man fråga sig om inte inköpet var lite förhastat? Den nyinköpta rälsen för Brobackatunneln inköptes med största sannolikhet med bidragspengarna från RAÄ (cirka 25.000 kr) vad jag kan förstå???

(Har en hel del foto från AGJ´s rälsförråd april-maj 2005 om någon är intresserad? Detta i samband med att undertecknad jobbade/ansvarade för den stora räls-sorteringen vid AGJ april-maj 2005.)

Denna nyinköpta rälsen 2005 (från SRS?) har legat på en av AGJ´s mindre öppna vagnar de sista åren. (Om den inte har lastats om på senare tid?)

Tyvärr blir det ändå snurrigare när AGJ slutredovisat nyinköpta slipers till Brobackatunneln. Detta trots att de inte används för detta ändamål??? Det finns i alla fall inga nya slipers idag vid AGJ vad jag kunnat se???

Vi får se om inte man nu tar tag i spårrenoveringen av tunneln när man får de nyinköpta slipers under våren 2008 och rätta till misstagen. AGJ har allt och vinna på en sådan satsning!

Mvh Per-Åke Lampemo


Hela tråden: