Spår på norra kajen. Visst användes spåret! (Bana)

av Leif B, Saturday, April 05, 2008, 17:16 (5864 dagar sedan) @ Bertil Bengtsson

Det var nog ändå tänkt att användas. Det ansluter (anslöt) i båda ändar till spåret under Södermalm och till Saltsjöbanan vid Stadsgården. Det finns ett nybyggt hus vid Danviksbron, där man kapat av hörnet på huset för att inte inkräkta på spårets utrymme.
Men använts sedan det blev bostäder vid norra Hammarbyhamnen, nej jag tror inte det! Även om spåret ligger kvar, är det antagligen oanvändbart idag. Det behöver rensas både på kajerna och i gatan i Stadsgården.
Saltsjöbanans vagnar transporteras med lastbil till/från saltsjöbanan. Godstrafik är det ju inte heller längre på saltsjöbanan. Sista gången jag såg ett "tåg" där var en utflykt med tysk dubbeldäckad vagn, ex Lübeck-Büchen, och det är nu många år sedan!
Berra

Jodå, när husen var nya gick (minst) ett dagligt godståg på kajen och till Tegelvikshamnen. Det var containers och semitrailers som kördes till finlandsfärjorna. I början på 90-talet (rätt?) skulle SJ Gods spara och då övergick man till att köra containrarna med bil från Älvsjö godsbangård till Tegelvikshamnen istället. Det var nära att det gick likadant med tågen till Värtahamnen men där backade SJ efter protester.

/Leif


Hela tråden: