Upplysningar om SJ lok litt F - jojo (Fordon: lok)

av Mattias, måndag, april 14, 2008, 14:48 (4666 dagar sedan) @ Sune Nylén

Om man läser igenom Conny S. uppgifter om F1200 så kommer man fram till att den har varit utrustad, på prov, med Kylchap skorsten. Hur det utföll har jag däremot ingen information om.
Har eldat maskinen vid ett par till fällen, varav ett med hela årgångståget inklusive död Da bakom, och det var då inga problem att hålla trycket. Maskinen skall köras betydligt hårdare än ett lok med tvillingmaskineri, och då är det ordentig hets i fyren! Det gäller att hålla ordentligt i skyffeln så att den inte följer med in av draget!! Problemet är att komma in i hörnena med kolen, då fyrboxen är bredare än tex littera B, och den otroligt intensiva hettan gör inte saken enklare. Inget B eller E lok som man kan elda i kortarmsskjorta och utan handskar direkt...
Här pratar vi inte eldning med vanliga tunna handskar, utan man får klä sig i ordentliga svetsarhandskar om man över huvudtaget vill klara händer och armar, och ordentligt med kläder som skyddar. Danskarna använder läderförkläde som sitter över vänster ben för att skydda kroppen.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum